Diótorta. Nagyon finom. Cukormentes. Lisztmentes. Diétás. Paleo. Gluténmentes. Finom. Ja, ezt már mondtam.
Hozzávalók a tésztához
- 5 tojás
- 15 g Diawellness Paleo Negyedannyi Ugyanannyi édesítő
- 170 g darált dió
- 1 lapos evőkanál útifűmaghéj liszt (útifűmaghéj+mákdaráló)
- 1 kk szódabikarbóna
Elkészítés
- Sütőpapírral kibélelem egy 22 cm-es tortaforma alját.
- Előmelegítem a sütőt légkeveréssel 170 fokra.
- A tojásfehérjéket elkezdem robotgéppel megdolgozni, és amikor más habosodik, apránként hozzászórom az édesítőt. Mikor már kemény a hab, eldobom a robotgépet.
- Vagyis nem, mert a sárgákat is kicsit kihabosítom, majd hozzákeverem óvatosan a fehérjehabhoz.
- A dióban elkeverem a szódabikarbónát, majd óvatosan hozzákeverem a tojáshabhoz.
- Beleöntöm a masszát a tortaformába, majd vizes evőkanállal egyenletesre simítom.
- Beteszem a sütőbe, és kb. 25 perc alatt készre sütöm.
Hozzávalók a krémhez
- 250 g tej (laktózmentes tej esetén a végeredmény laktózmentes lesz)
- 250 g darált dió
- 250 g margarin
- 30 g gluténmentes étkezési keményítő (kukoricakeményítő)/1 vaníliás pudingpor
- 60 g Diawellness Paleo Negyedannyi Ugyanannyi édesítő
Elkészítés
- Csomómentesre keverem a tejet az édesítővel és a keményítővel/pudingporral, majd folyamatos kevergetés közben sűrűre főzöm.
- Amíg kicsit hűl a puding, megdarálom a diót.
- Keverőtálba öntöm a diót, a pudingot és az apróra darabolt margarint, majd robotgéppel kb 7 percen keresztül habosítom, amíg egynemű krémmé válik. Amíg hűl a piskóta, hűtőbe teszem.
Összeállítás
- Mikor kihűlt a piskóta, akkor kétfelé vágom.
- A krém háromnegyedével betöltöm, a maradékkal pedig bevonom.
- A díszítés opcionális, nekem most ilyenhez volt kedvem.
Másnap, mikor az ízek megfelelően összeértek, még finomabb!