Ez valami eszméletlenül brutál finom süti. Akkor a legjobb, ha este készítem el, és áll egy éjszakát a hűtőben. A piskótája cukormentes, gluténmentes, és ha mindez nem lenne elég, lassú felszívódású szénhidrátokból van, és ugye (egészségünk szempontjából) ezeket részesítjük előnyben, nem a gyorsakat. A krém szintén cukor-és gluténmentes, egyedül a vaníliás pudingporral nem vagyok kibékülve, de rajta vagyok egy saját, egészségbarát puding verzión. Az íze mondjuk így is felülmúlhatatlan, ez a férjem kedvenc sütije, ami azért nagy szó, mert szerinte ami egészséges, az nem lehet finom. És mégis ;)
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 10 g édesítő (Diawellness 1:4 a neve)
- 10 g cukrozatlan kakaópor
- 24 g barna rizsliszt
- 16 g zabpehelyliszt (zabpehely mákdarálóban porítva)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 200 g margarin
- 30 g édesítő (Diawellness 1:4 a neve)
- 2 dl cukrozatlan habtejszín
- 5 g édesítő (Diawellness 1:4 a neve)
Elkészítés:
- A fehérjét és a sárgáját külön edényben szétválasztom.
- A fehérjéket elkezdem habbá verni. Amikor már szépen összeállt, hozzászitálom az édesítőt, és jó kemény habbá verem.
- A sárgákat is kicsit kihabosítom, majd óvatosan beleforgatom a fehérjehabba.
- Végül apránként a liszttel elkevert kakaóport is a tojásos habba keverem nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a hab.
- Légkeveréssel 160 fokra előmelegített sütőben 10-13 percig sütöm egy kb. 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben.
- Ezután rácsra borítom a piskótát, lehúzom róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni, majd a piskótát visszateszem a tepsibe.
- A krémhez összekeverem a tejet és a pudingport, majd folyamatos kevergetés közben sűrűre főzöm.
- Lefedem a fedővel, és megvárom amíg kihűl. A fedő gondoskodik arról, hogy ne bőrösödjön betonná a puding. Néha azért átkeverem a pudingot, miközben hűl, biztos ami tuti.
- Amikor kihűlt a puding, hozzáöntöm az édesítőt és a margarint, majd kb 5 perces robotgépes habverés után meg is kaptam a fantasztikus vaníliakrémemet, amit ráborítok a piskótára, majd egyenletesen elkenegetem rajta.
- A habtejszínt az édesítővel kemény habbá verem, és a vaníliakrém tetejére simítom.