UltraFutAnya

Vaníliakrémes piskóta tejszínhabbal -a férjem kedvence

2019. február 05. - ultrafutanya

Ez valami eszméletlenül brutál finom süti. Akkor a legjobb, ha este készítem el, és áll egy éjszakát a hűtőben. A piskótája cukormentes, gluténmentes, és ha mindez nem lenne elég, lassú felszívódású szénhidrátokból van, és ugye (egészségünk szempontjából) ezeket részesítjük előnyben, nem a gyorsakat. A krém szintén cukor-és gluténmentes, egyedül a vaníliás pudingporral nem vagyok kibékülve, de rajta vagyok egy saját, egészségbarát puding verzión. Az íze mondjuk így is felülmúlhatatlan, ez a férjem kedvenc sütije, ami azért nagy szó, mert szerinte ami egészséges, az nem lehet finom. És mégis ;) 

vanilias-tejszines_suti_01.jpg

 Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 g édesítő (Diawellness 1:4 a neve)
  • 10 g cukrozatlan kakaópor
  • 24 g barna rizsliszt
  • 16 g zabpehelyliszt (zabpehely mákdarálóban porítva)

 

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej

 

  • 200 g margarin
  • 30 g édesítő (Diawellness 1:4 a neve)

 

  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 5 g édesítő (Diawellness 1:4 a neve)

 

Elkészítés:

 

  1.  A fehérjét és a sárgáját külön edényben szétválasztom.
  2. A fehérjéket elkezdem habbá verni. Amikor már szépen összeállt, hozzászitálom az édesítőt, és jó kemény habbá verem.
  3. A sárgákat is kicsit kihabosítom, majd óvatosan beleforgatom a fehérjehabba.
  4. Végül apránként a liszttel elkevert kakaóport is a tojásos habba keverem nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a hab.
  5. Légkeveréssel 160 fokra előmelegített sütőben 10-13 percig sütöm egy kb. 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben.
  6. Ezután rácsra borítom a piskótát, lehúzom róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni, majd a piskótát visszateszem a tepsibe.

 

  1. A krémhez összekeverem a tejet és a pudingport, majd folyamatos kevergetés közben sűrűre főzöm. 
  2. Lefedem a fedővel, és megvárom amíg kihűl. A fedő gondoskodik arról, hogy ne bőrösödjön betonná a puding. Néha azért átkeverem a pudingot, miközben hűl, biztos ami tuti.
  3. Amikor kihűlt a puding, hozzáöntöm az édesítőt és a margarint, majd kb 5 perces robotgépes habverés után meg is kaptam a fantasztikus vaníliakrémemet, amit ráborítok a piskótára, majd egyenletesen elkenegetem rajta.

 

  1. A habtejszínt az édesítővel kemény habbá verem, és a vaníliakrém tetejére simítom.

vanilias-tejszines_suti_02_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ultrafutanya.blog.hu/api/trackback/id/tr3314600424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása