Az egyik legjobb dolog az őszi-téli időszakban, szerintem. Már ami a kajákat illeti. Rengeteg C-és E-vitamint, vasat, magnéziumot, káliumot, cinket, fehérjét tartalmaz. Csökkenti a csontritkulás kialakulásának esélyeit, biztosítja a tápcsatorna egészségét, és rendkívül jó tápértékekkel rendelkezik. Nálam a sütőtök minden formájában favorit, most levesként került terítékre.
Hozzávalók:
- 500 g sült sütőtök
- 5 g kókuszzsír
- 1 vöröshagyma
- 20 g bacon
- 1 l víz
- 1 kis doboz joghurt (170-200g)
- só, bors
- 1 bio leveskocka
+
- pirított bacon és tökmag
- pirítós
Elkészítés:
- A kókuszzsíron megpirítom a hagymát és a bacon-t.
- Hozzáadom a sütőtököt, jól átkeverem.
- Összedolgozom a vizet és a joghurtot, majd az egészet ráöntöm a hagymás-bacon-ös sütőtökre.
- Fűszerezem, botmixerrel krémesítem, felforralom, 1-2 percig alacsony lángon összeforralom, és kész is.
- Pirítóssal, sült bacon kockákkal és pirított tökmaggal tálalom.