Az eredeti receptet még Mohánál láttam, én csak egy picit módosítottam a krémen, illetve lecseréltem benne a (szervezet számára fölösleges) cukrot. A gyerekeim is imádják, főleg az alját, ami kekszből készül.
Hozzávalók:
- 150 g cukormentes Gullon keksz (vigyázz, mert nem mindegyik Gullon keksz cukormentes! Ennek kék színű a csomagolása) klopfolóval/aprítóval morzsává alakítva
- 75 g olvasztott vaj/margarin
- 1 csomag expressz zselatin fix
- 150 g túró
- 150 g tejföl
- 6 g Negyedannyi ugyanannyi édesítő
- 2 dl habtejszín
- 200 g málna, ha csak egy sort szeretnél kirakni, 400 g, ha olyan vastag málnaréteget szeretnél, mint amilyen az enyém volt)
- 2 dl víz
- csipetnyi negyedannyi
- 2 csapott tk étkezési zselatin
Elkészítés:
- A vajat és a kekszet összekeverem és belenyomkodom egy 18 cm-es tortaformába.
- A túrót, tejfölt, és negyedannyit villával jó alaposan összekeverem.
- A habtejszínt felverem és a túrós krémhez keverem, végül az expressz zselatint is hozzáadom.
- A kekszrétegre öntöm a krémet, a tetejét pedig kirakom málnával.
- A csipetnyi negyedannyit, a vizet és az étkezési zselatint egy lábasban folyamatos kevergetés mellett összemelegítem, majd mikor már majdnem forr, lezárom. Picit hagyom hűlni, aztán ráöntöm a málnára.
- A tortát min.3 órára hűtőbe teszem, de még jobb, ha egy egész éjszakára ott pihen.
- Mielőtt levenném a tortakarimát, késsel szépen körbevágom a tortát a forma mentén.