Amikor azt mondom könnyű mascarpone krém, azt úgy értem, hogy natúr joghurt és víz helyett habtejszínt, és kakaópor helyett pedig csokit is tehettem volna bele, de ha már az egyik legkalóriadúsabb és legzsírosabb tejterméket kívántam meg, akkor igyekeztem a többi hozzávalót karcsúsítani. Egy adag így is 403 kCal lett, úgyhogy ez egy nagyon laktató kis jószág, de semmiképpen sem tömény, fogat szaggató nyalánkság. Pont jó úgy, ahogy van.
Na és mi az a quinoa?
A quinoa (ejtsd: kínoa) egy olyan dél-amerikai "gabonaféle", más néven rizsparéj, melyet már az ókorban is fogyasztottak; sokan nevezik az inkák kincsének. Gluténmentes, könnyen emészthető, magas fehérjetartalmú, ráadásul mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza. Tökéletes köretnek, salátákba, vagy a puffasztott quinoa müzliként használva is remek alternatíva.
Hozzávalók (2 adag):
- 250 g mascarpone
- 25 g cukrozatlan kakaópor
- 100 g natúrjoghurt
- 8 g Negyedannyi ugyanannyi édesítő
- 60 g víz
- 5 g puffasztott quinoa
- 50 g málna
Elkészítés:
- A krém hozzávalóit villával (a mascarpone nem szereti a habverő gépet) egyneművé dolgozom.
- Pohárba, üvegedénybe, kulacsba, ételhordóba (kinek mi a szimpi), vagy ami épp kéznél van, teszek egy kis krémet, ráborítom a quinoa-t, befedem krémmel, megrakom málnával. Csodás.