UltraFutAnya

Könnyű kakaós mascarpone krém málnával és quinoa-val

2017. május 09. - ultrafutanya

Amikor azt mondom könnyű mascarpone krém, azt úgy értem, hogy natúr joghurt és víz helyett habtejszínt, és kakaópor helyett pedig csokit is tehettem volna bele, de ha már az egyik legkalóriadúsabb és legzsírosabb tejterméket kívántam meg, akkor igyekeztem a többi hozzávalót karcsúsítani. Egy adag így is 403 kCal lett, úgyhogy ez egy nagyon laktató kis jószág, de semmiképpen sem tömény, fogat szaggató nyalánkság. Pont jó úgy, ahogy van.

Na és mi az a quinoa?

A quinoa (ejtsd: kínoa) egy olyan dél-amerikai "gabonaféle", más néven rizsparéj, melyet már az ókorban is fogyasztottak; sokan nevezik az inkák kincsének. Gluténmentes, könnyen emészthető, magas fehérjetartalmú, ráadásul mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza. Tökéletes köretnek, salátákba, vagy a puffasztott quinoa müzliként használva is remek alternatíva.

img_4883.JPG

 

Hozzávalók (2 adag):

  • 250 g mascarpone
  • 25 g cukrozatlan kakaópor
  • 100 g natúrjoghurt
  • 8 g Negyedannyi ugyanannyi édesítő
  • 60 g víz

 

  • 5 g puffasztott quinoa
  • 50 g málna

 

Elkészítés:

  1. A krém hozzávalóit villával (a mascarpone nem szereti a habverő gépet) egyneművé dolgozom.
  2. Pohárba, üvegedénybe, kulacsba, ételhordóba (kinek mi a szimpi), vagy ami épp kéznél van, teszek egy kis krémet, ráborítom a quinoa-t, befedem krémmel, megrakom málnával. Csodás.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ultrafutanya.blog.hu/api/trackback/id/tr3412493191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása