Imádom ezt a pizzát!!! Baromi finom, és a liszt, amiből készül, alig tartalmaz szénhidrátot (100g =1,5 g CH), ezért vacsira is szoktam enni.
Az eredeti recept Varga Imoláé.
Én kevesebb tojásból, illetve
kókusztejszín és kókuszzsír nélkül csináltam.
Hozzávalók egy nagyobb pizzához
- 90 g Szafi CH csökkentő lisztkeverék
- 2 egész tojás
- negyed zacsi sütőpor
- negyed tk só, oregano és bazsalikom
- 105 g víz
- 30 g tej
- 20 g olaj
Elkészítés
- Összegyúrom a hozzávalókat, és 10 percre állni hagyom.
- A sütőt légkeveréssel 200 fokra előmelegítem.
- Előkészítem a feltétet (pármai sonka, reszelt sajt, rukkola, paradicsomszósz -ehhez paradicsom passata-t egy kis vegetával és sóval alacsony lángon addig főzök, amíg szószt nem kapok).
- A pizzatésztát akkorára nyújtom, amilyen vastag pizzát szeretnék (sütés közben nem emelkedik túl sokat), majd 10 percig sütőpapírral bélelt gáztepsin elősütöm.
- A 10 perc letelte után kiveszem, rákenem a pariszószt, majd megpakolom sonkával, a végén pedig rászórom a sajtot és visszatolom a sütőbe.
- A hőfokot 200-ról 180-ra mérséklem, és addig sütöm, amíg aranybarna lesz a sajt.
Sonkás-kukoricás,alapja:ketchup |