Az eredeti recept szerint csináltam, csak diétás verzióban. Nagyon-nagyon finom lett, észre sem venni, hogy diétás!!!!
Hozzávalók
Krémhez
- 6 dl tej (laktózmentes/növényi is lehet)
- 50 g DiaWellness Paleolit Negyedannyi Ugyanannyi édesítő
- 70 g vaníliás pudingpor
- 3 tojássárgája
- fél rúd vanília/csipet vanília őrlemény
- 2,5 dl habtejszín (természetesen cm, az összes normális habtejszín igazából cm, csak tejszín és karragén van benne, szóval ne cukrászhabot vegyetek. A Hulalának van cm habtejszíne is, kék doboz)
Almatöltelékhez
- 600 g héj nélküli, reszelt alma
- 50 g vaj/margarin
- 20 g DiaWellness Paleolit Negyedannyi Ugyanannyi édesítő
- 3 g fahéj
Mákos lapokhoz
- 500 g tojásfehérje
- 130 g DiaWellness Paleolit Negyedannyi Ugyanannyi édesítő
- 200 g darált mák
- 60 g cm ÉS tk keksz, pl. Gullon, vagy Detki
- 130 g hámozott, aprólyukún lereszelt alma
Először a krémet, aztán az almatölteléket, végül a lapokat készítettem el.
Elkészítés:
- A 6 dl tejből egy kevéssel simára kevertem a pudingport és a sárgákat.
- A maradék tejet az édesítővel és a kikapart vaníliával felforraltam.
- Állandó keverés mellett hozzáadtam a pudingos cuccot a felforrt tejhez, majd besűrítettem és hagytam kihűlni.
- Kihűlés után 2,5 dl szuperhideg tejszínt habbá verek. Egy kevés kemény tejszínt átrakok a vaníliás krémhez, botmixerrel krémesítem, majd összeöntöm a többi felvert tejszínnel, és robotgéppel addig verem, amíg egynemű krém nem lesz belőle.
- Az almatöltelék hozzávalóit lábasba öntöm, és addig párolom, amíg az alma megpuhul, és elfő a leve.
- Egy 22 cm-es tortakarikát körberajzolok egy sütőpapíron. Ezt megismétlem még 5ször, szóval a végén 6 sütőpapíron 6 körberajzolt karikám lesz.
- Az én sütőmbe 3 gáztepsi fér be, szóval 3 szóval 3 sütőpapírt 3 tepsire rakok, és előmelegítem a sütőt légkeveréssel 175 fokra.
- A lapokhoz a fehérjét elkezdem habbá verni, majd mikor már keményedik, fokozatosan a cukrot is hozzáöntöm és addig verem, amíg kemény hab lesz belőle.
- A mákot, a kekszmorzsát és a reszelt almát összekeverem, majd elvegyítem a fehérjehabban.
- A mákos-fehérjés tésztát 6 felé veszem. A 3 előkészített sütőpapírra rákenek 3 adagot, beteszem a sütőbe, és 10-12 percig sütöm.
- Utána sütőpapírostul egymásra teszem a kisült lapokat, és hagyom kihűlni.
- Ezután megsütöm a maradék 3 lapot is.
- Miután kihűltek a lapok, betöltöm a tortát: Lap, krém, lap, almatöltelék, lap, krém, lap, almatöltelék, lap, krém, lap.
- Végül a maradék krémhez hozzákeverek kb 2-2,5 dl felvert habtejszínt, amivel bevonom a tortát.