Ezt a receptet a Nosalty-n találtam. Nem igazán módosítottam rajta, mert úgy ahogy van, ez egy szuper recept, ezúton is köszönöm az ötletgazdának!!!
Mégis változtattam picit:
- a fűszereket csak érzésre szórtam bele, nem mértem
- gazdagítottam fél kg csirkemellel, mert A. szerint hús nélkül nem étel az étel
- harisszát nem készítettem, köszönhetően annak, hogy A. évente kétszer megy Afrikába, ezért mindig van itthon
- kihagytam a koriandert (így is rettenet jó lett)
- se vizet, se sűrített parit nem használtam, helyette Passata-t raktam bele (beszerzési hely: Penny)
- kukszkuszt sem ettünk hozzá, így is tökéletes egytálétel lesz belőle
Hozzávalók
- olaj
- 1 hagyma
- gyömbér
- fél kg héjától megtisztított, felkockázott sütőtök
- fahéj
- római kömény (őrölt)
- 1 tk harissza paszta
- só
- 1 ek méz
- 3-4 dl Paradicsom Passata
- maroknyi aszalt vörösáfonya
- fél kg lilabab (konzerv)
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát megdinsztelem.
- Ekkor mehet rá a kockázott csirkemell és a sütőtök kockák.
- Mikor elfőtte a levét, amit a csirkemell eresztett, felöntöm a passata-val, beleteszem a fűszereket, az áfonyát és a mézet.
- Addig főzöm, amíg puha lesz a sütőtök.
- Ekkor beleteszem a babot is, 2 percig hagyom együtt rottyanni, és már kész is. Isteni finom!!!