Ha tehetném, egy csövön át tolnám magamba egész nap, annyira finom. Nincs zab, vagy mellékíze, nem tapad az arcomra, meg a fogamra, mint más, alternatív pudingocskák. Konjac lisztet és zabpehelylisztet használtam sűrítőanyagként, és az eredmény olyan klassz lett, hogy legszívesebben szabadalmaztatnám.
1 adag (40 g) pudingporban 125 kCal van,
100 g pudingporban 313 kCal,
100 g kész pudingban pedig 81.
Hozzávalók 1 adag pudingporhoz 3-4 főre:
- 3 g konjac liszt
- 15 g cukrozatlan kakaópor
- 17 g zabpehelyliszt
- 5 g Negyedannyi Ugyanannyi édesítő
- plusz fél l tej (laktózmentes, kecske, mandula, rizs, vagy kókusztej, ki melyiket fogyasztja)
Elkészítés:
- A szilárd hozzávalókat összekeverem, majd kézi habverő segítségével csomómentesre keverem a hideg tejjel.
- Lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett főzöm addig, amíg buggyan egyet, ekkor lezárom, poharakba töltöm, hűtöm, eszem.