UltraFutAnya

Csokis zabpuding

2017. május 13. - ultrafutanya

Ha tehetném, egy csövön át tolnám magamba egész nap, annyira finom. Nincs zab, vagy mellékíze, nem tapad az arcomra, meg a fogamra, mint más, alternatív pudingocskák. Konjac lisztet és zabpehelylisztet használtam sűrítőanyagként, és az eredmény olyan klassz lett, hogy legszívesebben szabadalmaztatnám.

1 adag (40 g) pudingporban 125 kCal van,

100 g pudingporban 313 kCal,

100 g kész pudingban pedig 81.

img_5314.JPG

 

Hozzávalók 1 adag pudingporhoz 3-4 főre:

  • 3 g konjac liszt
  • 15 g cukrozatlan kakaópor
  • 17 g zabpehelyliszt
  • 5 g Negyedannyi Ugyanannyi édesítő

 

  • plusz fél l tej (laktózmentes, kecske, mandula, rizs, vagy kókusztej, ki melyiket fogyasztja)

 

Elkészítés:

  1. A szilárd hozzávalókat összekeverem, majd kézi habverő segítségével csomómentesre keverem a hideg tejjel.
  2. Lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett főzöm addig, amíg buggyan egyet, ekkor lezárom, poharakba töltöm, hűtöm, eszem.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ultrafutanya.blog.hu/api/trackback/id/tr9812503641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása