UltraFutAnya

10 tipp, hogy újra legyen kedved futni

2017. január 06. - ultrafutanya

Kevés dolog van, amit jobban, vagy legalább annyira szeretek, mint a futást. Ennek ellenére nálam is beüt néha a krach, amikor szinte alig, vagy egyáltalán nem bírok elindulni futni. 
Olyan érzés, mint amikor annyi tanulnivalóm volt az egyetemen, hogy sokáig el se kezdtem.
Vagy amikor akkora kupi lepi el a házat, amekkora energiát szinte lehetetlen találni a rendrakáshoz. Vagy amikor annyi melód van, hogy inkább Facebook-ozol helyette, mert ha elkezdenéd tuti agyvérzést kapnál :).
Fogadjátok hát tőlem ezt a tíz tippet, ha nektek is vannak pillanataitok, mikor olyan a futócipő, mintha ólomból lenne...

Még a legnehezebb pillanatokban se dobjátok ki a futócipőt ;)

    1. Zenét füleidnek!
    Mikor nincs kedvem elindulni, csak beteszem a fülembe a kedvenc zúzós zenéimet. Mire felöltözök, garantáltan felpörgök, és a kedvem is megjön a futáshoz.

      2. Motiválódj a nagyoktól!
      Lopott perceimben Scott Jurek: Futni, enni, élni című könyvét olvasgatom. Ő egy élő legenda és fantasztikus sportember! Rengeteg motiváló gondolatot és szuper tanácsokat ad!

        3. Szerezz társaságot!
        Ha neked nincs kedved elindulni, az oké. De azt, akinek megígérted, hogy elmész vele futni, csak nem fogod cserbenhagyni, ugye? Vagy a kutyádat, aki izgatottan várja, hogy végre induljatok. Alternatív társaság pedig lehet egy rádióműsor, vagy akár egy hangoskönyv, vagy nyelvlecke is.  

          4. Jöjjön a jutalomfalat!
          Találj ki magadnak egy olyan finomságot, amit csak és kizárólag futás után engedhetsz meg magadnak. Nem kell ám nagy dolgokra gondolni, nekem például elég egy dupla tejszínhabos-fahéjas kávé tökéletes utópiája. Így már nincs mese, el kell indulni!

            5. Futócsoportra fel!
            Ha építően hat rád látni azt, hogy milyen sokan futnak a legkülönbözőbb elfoglaltságok mellett, vagy a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között, akkor lépj be a Facebook-on egy futócsoportba! 

              6. Le a futócsoportokkal!
              Sok futócsoportban azonban divat lett mostanában a teljesítményhajszolás, a sérülten futás, vagy a gyors sebességet lassúnak nevezni. Ha ez frusztrál és csak leszívja az energiádat, akkor azonnal lépj ki!

                7. Versenyezz!
                Válassz magadnak valami jó kis versenyt! A http://www.futonaptar.hu/ és a http://www.futonaptar.info/-n tudsz böngészni. Gondolj arra, hogy minden egyes futásoddal az álomversenyre gyúrsz. A legtöbb versenyen pedig nagyon szép érmet adnak a befutóknak.

                  8. Menj szabira!
                  Nem szégyen parkolópályára állni. Ha túlzásba vitted az edzéseket, és túltelítődött a rendszer, veszítettél a motiváltságodból, és már nem boldogít a futás, akkor vegyél ki egy pár nap futószabit! Hidd el, újult erővel fogsz visszatérni!

                    9. Válaszd a kisebb rosszat!
                    Kisebb rossz: nulla kedvvel elmenni futni;
                    Nagyobb rossz: egyáltalán nem menni futni, és (emiatt) a kanapén depisen tespedni.

                      10. Írj egy üzit nekem Facebook-on!
                      Majd jól megmotiváljuk egymást, amivel mindketten jól járunk ;)

                        A bejegyzés trackback címe:

                        https://ultrafutanya.blog.hu/api/trackback/id/tr8112171842

                        Kommentek:

                        A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

                        süti beállítások módosítása