Málnás túrótorta sütés nélkül

2018. július 05. - ultrafutanya

Az eredeti receptet még Mohánál láttam, én csak egy picit módosítottam a krémen, illetve lecseréltem benne a (szervezet számára fölösleges) cukrot. A gyerekeim is imádják, főleg az alját, ami kekszből készül.

malnas_turotorta.JPG

 Hozzávalók:

  • 150 g cukormentes Gullon keksz (vigyázz, mert nem mindegyik Gullon keksz cukormentes! Ennek kék színű a csomagolása) klopfolóval/aprítóval morzsává alakítva
  • 75 g olvasztott vaj/margarin
  • 1 csomag expressz zselatin fix
  • 150 g túró
  • 150 g tejföl
  • 6 g Negyedannyi ugyanannyi édesítő
  • 2 dl habtejszín 
  • 200 g málna, ha csak egy sort szeretnél kirakni, 400 g, ha olyan vastag málnaréteget szeretnél, mint amilyen az enyém volt)
  • 2 dl víz
  • csipetnyi negyedannyi
  • 2 csapott tk étkezési zselatin

 

Elkészítés:

  1. A vajat és a kekszet összekeverem és belenyomkodom egy 18 cm-es tortaformába.
  2. A túrót, tejfölt, és negyedannyit villával jó alaposan összekeverem.
  3. A habtejszínt felverem és a túrós krémhez keverem, végül az expressz zselatint is hozzáadom.
  4. A kekszrétegre öntöm a krémet, a tetejét pedig kirakom málnával.
  5. A csipetnyi negyedannyit, a vizet és az étkezési zselatint egy lábasban folyamatos kevergetés mellett összemelegítem, majd mikor már majdnem forr, lezárom. Picit hagyom hűlni, aztán ráöntöm a málnára.
  6. A tortát min.3 órára hűtőbe teszem, de még jobb, ha egy egész éjszakára ott pihen. 
  7. Mielőtt levenném a tortakarimát, késsel szépen körbevágom a tortát a forma mentén.

malnas_turotorta2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ultrafutanya.blog.hu/api/trackback/id/tr7714094899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.