Tökmagos sütőtökkrémleves bacon kockákkal

2017. november 13. - ultrafutanya

Az egyik legjobb dolog az őszi-téli időszakban, szerintem. Már ami a kajákat illeti. Rengeteg C-és E-vitamint, vasat, magnéziumot, káliumot, cinket, fehérjét tartalmaz. Csökkenti a csontritkulás kialakulásának esélyeit, biztosítja a tápcsatorna egészségét, és rendkívül jó tápértékekkel rendelkezik. Nálam a sütőtök minden formájában favorit, most levesként került terítékre.

sutotokkremleves_ufa.jpg

Hozzávalók:

  • 500 g sült sütőtök

  • 5 g kókuszzsír
  • 1 vöröshagyma
  • 20 g bacon
  • 1 l víz
  • 1 kis doboz joghurt (170-200g)
  • só, bors
  • 1 bio leveskocka

 

+

  • pirított bacon és tökmag
  • pirítós

 

Elkészítés:

  1. A kókuszzsíron megpirítom a hagymát és a bacon-t.
  2. Hozzáadom a sütőtököt, jól átkeverem.
  3. Összedolgozom a vizet és a joghurtot, majd az egészet ráöntöm a hagymás-bacon-ös sütőtökre.
  4. Fűszerezem, botmixerrel krémesítem, felforralom, 1-2 percig alacsony lángon összeforralom, és kész is.
  5. Pirítóssal, sült bacon kockákkal és pirított tökmaggal tálalom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ultrafutanya.blog.hu/api/trackback/id/tr6013263405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.