Gluténmentes rántott minden, most hús

2017. február 09. - ultrafutanya

Végre megtaláltam a tökéletes gluténmentes panírozási módot, ráadásul a szokásos három összetevő helyett mindössze kettőre van csak szükség. Főleg azért nem rajongok a gluténmentes lisztekért, mert a legtöbb kukoricalisztet is tartalmaz, márpedig az én gyomrom úgy döntött, hogy a kukoricát sem tolerálja. Mit használok tehát panírozásra? Burgonyapelyhet. Ízre ugyanazt az élményt nyújtja, mint a hagyományos lisztes verzió, de állagra esküszöm jobb bundát kapok.

img_4292.JPG

 

Hozzávalók:

  • megtisztított, felszeletelt csirkemellfilé
  • só, bors
  • pici sóval felvert tojás
  • burgonyapehely

 

Elkészítés:

  1. A csirkemellfilé szeleteket sózom-borsozom.
  2. Megforgatom a tojásban, majd a burgonyapehelyben.
  3. Kisütöm. Ha azt szeretnétek, hogy még jobb értékekkel rendelkezzen a végeredmény, akkor napraforgóolaj helyett használjatok kókuszolajat, vagy olaj helyett sütőben süssétek ki, miután egy kis EzCoat olajspray-vel lefújtátok.

 

 

Ha tetszett, köszönöm, hogy megosztod :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ultrafutanya.blog.hu/api/trackback/id/tr7612239990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.