A legdiétásabb, mégis legfinomabb fasírt

2017. február 06. - ultrafutanya

Bambuszrostliszttel váltottam ki a hagyományos receptben lévő kenyeret/zsömlét. Számomra ez az alapanyag igazi aduász, több okból is. Egyrészt azért, mert kábé nincs benne szénhidrát, így vacsinak is tökéletes. Ugyanis amíg a fehérliszt 100 grammjában nagyjából 76 g van, zabpehelylisztében 70, addig 100 g bambuszrostlisztben mindössze 0,1 g (!!). Ráadásul gluténmentes. Másrészt azért szeretem ezt az alapanyagot, mert a 96%-os rosttartalmával tökéletes karbantartója a testnek.

img_4286.JPG

 

Hozzávalók:

  • 500 g darálthús
  • 2 tojás
  • 1-1 csapott teáskanál bambuszrostliszt, só és pirospaprika
  • 1 evőkanál

    lenmag (elhagyható)
  • pici bors
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1 vöröshagyma (én aprítóba küldöm, mert nem szeretjük, ha hagymadarabok vannak a kajában)
  • kömény ízlés szerint (én nem sajnálom belőle)

 

Elkészítés:

  1. Marha egyszerű: a hozzávalókat összekeverem, formázom, sütőpapírra teszem, lefújom EzCoat 0kalóriás olajspray.vel, és légkeverésen 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm. Isteni, és nem tocsog az olajban.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ultrafutanya.blog.hu/api/trackback/id/tr2612188904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.