Ez egy gyorsan és könnyen elkészíthető, lisztmentes, könnyű, szaftos, csupa dió süti csokival. Külsőre nem túl nyerő, de ha azt mondom, hogy még az a gyerekem is tömte magába, aki nem is szereti a csokit, akkor ez azt hiszem mindent elárul. Egyszerűen nem lehet abbahagyni az evését :)
Hozzávalók:
- 100 g margarin
- 15-20 g Negyedannyi ugyanannyi édesítő (vagy 100 g cukor)
- 100 g tejcsoki (Pennyben isteni a hozzáadott cukor nélküli)/megmaradt Mikuláscsoki
- 150 g darált dió
- 4 tojás
Elkészítés:
- Előmelegítem a sütőt 160 fokra légkeveréssel.
- A csokit megolvasztom.
- Az édesítővel habosra verem a fehérjéket.
- A robotgéppel összedolgozom a sárgákat a margarinnal és az olvasztott csokival.
- Ehhez óvatosan hozzákeverem a fehérjés habot, végül a diót is extra óvatosan belekeverem.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe (20x25)öntöm a masszát, és kb. 20 perc alatt készre sütöm.
A mázhoz felolvasztok 80 g csokit, majd belekeverek 1-2 evőkanál étolajat/kókuszolajat, és a sütire öntöm, majd evőkanállal eldolgozom rajta.