UltraFutAnya

Cukormentes, gluténmentes, paleo diótorta

2016. november 27. - ultrafutanya



Diótorta. Nagyon finom. Cukormentes. Lisztmentes. Diétás. Paleo. Gluténmentes. Finom. Ja, ezt már mondtam.

Hozzávalók a tésztához

  • 5 tojás
  • 15 g Diawellness Paleo Negyedannyi Ugyanannyi édesítő
  • 170 g darált dió
  • 1 lapos evőkanál útifűmaghéj liszt (útifűmaghéj+mákdaráló)
  • 1 kk szódabikarbóna


Elkészítés

  1. Sütőpapírral kibélelem egy 22 cm-es tortaforma alját.
  2. Előmelegítem a sütőt légkeveréssel 170 fokra.
  3. A tojásfehérjéket elkezdem robotgéppel megdolgozni, és amikor más habosodik, apránként hozzászórom az édesítőt. Mikor már kemény a hab, eldobom a robotgépet.
  4. Vagyis nem, mert a sárgákat is kicsit kihabosítom, majd hozzákeverem óvatosan a fehérjehabhoz.
  5. A dióban elkeverem a szódabikarbónát, majd óvatosan hozzákeverem a tojáshabhoz. 
  6. Beleöntöm a masszát a tortaformába, majd vizes evőkanállal egyenletesre simítom.
  7. Beteszem a sütőbe, és kb. 25 perc alatt készre sütöm.


Hozzávalók a krémhez

  • 250 g tej (laktózmentes tej esetén a végeredmény laktózmentes lesz)
  • 250 g darált dió
  • 250 g margarin
  • 30 g gluténmentes étkezési keményítő (kukoricakeményítő)/1 vaníliás pudingpor
  • 60 g Diawellness Paleo Negyedannyi Ugyanannyi édesítő


Elkészítés

  1. Csomómentesre keverem a tejet az édesítővel és a keményítővel/pudingporral, majd folyamatos kevergetés közben sűrűre főzöm.
  2. Amíg kicsit hűl a puding, megdarálom a diót.
  3. Keverőtálba öntöm a diót, a pudingot és az apróra darabolt margarint, majd robotgéppel kb 7 percen keresztül habosítom, amíg egynemű krémmé válik. Amíg hűl a piskóta, hűtőbe teszem.


Összeállítás

  1. Mikor kihűlt a piskóta, akkor kétfelé vágom.
  2. A krém háromnegyedével betöltöm, a maradékkal pedig bevonom.
  3. A díszítés opcionális, nekem most ilyenhez volt kedvem.


Másnap, mikor az ízek megfelelően összeértek, még finomabb!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://ultrafutanya.blog.hu/api/trackback/id/tr512171866

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    süti beállítások módosítása